Ebba var arbetssökande och kom till projektet i hopp om att få hjälp att komma ut i sysselsättning. Efter lite stöttning och motiverande samtal fick hon en knuff i rätt riktning och påbörjar nu ett jobb som personlig assistent i sommar.

Ebba kom in i projektet via kommunen. Vi informerade om projektet Stärka Sin Ställning.
Efter kartläggningssamtal och utifrån Ebbas färdigheter, kompetens och personliga egenskaper presenterades hon för arbetsgivaren. Hon uttrycker en stor glädje och stolthet över att ha hittat ett sommarjobb. Ebba känner sig fulladdad med energi och längtar att börja på sitt nya jobb ”Jag är kreativ, social och mån om andra. Ett jobb som passar mig perfekt!

Varför tror du att du lyckades få detta jobb?

  1. Jag är väldigt motiverad att få ett jobb
  2. Hade det inte varit för den fina kontakt jag fick med er. Att ni lyssnar in och ser mina färdigheter och inte hindren. Att mina egenskaper passar in för att jobba som personlig assistent.

Hur gick intervjun till inför detta jobb?

Jag träffade er i projektet Stärka Sin Ställning och fick information om jobbet som personlig assistent. Sedan träffade jag enhetschefen tillsammans med er, vilket var en stor trygghet för mig.

Finns det något hos oss på STÄRKA SIN STÄLLNING som vi kan förbättra i vårt arbete mot våra deltagare?

Nej, det har varit väldigt bra. Visa att ni finns så att fler får möjlighet att delta i ert projekt.

Vad var mest värdefullt i stöttningen du har fått?

Att ni tycker om era deltagare och jobbar hårt med dom för att dom ska nå sitt mål. Att processen gick så fort. Personlig kontakt, det blir inte så formellt hos er. Att ni jobbar med individen på individnivå.

Vad är det för jobb du har fått och vad har du för arbetsuppgifter?

Jag kommer att jobba som personlig assistent åt Robertsfors kommun i sommar. Där jag kommer att stötta en brukare.

Vad har du jobbat med tidigare?

Diamax (telefonförsäljning)

The Bishop arms (pub)

Tack för att du delade med dig och vi på STÄRKA SIN STÄLLNING önskar dig stort lycka till på ditt sommarjobb i sommar.

Åsa & Malin